Mitovi i istine oko laserskog uklanjanja dlačica

Epilacija - istna ili laž

Lasersko uklanjanje dlačica, laserska depilacija, epilacija, fotoepilacija… sve su to izrazi koje čujemo od naših korisnika kada žele saznati više o laserskom uklanjanju dlačica. Iz gore navedenih izraza vidljivo je da postoji svojevrsna konfuzija po pitanju i da riješimo prvu nepoznanicu, u RE:Cuperi koristimo izraz lasersko uklanjanje dlačica, dok izraz fotoepilacija je jedini uljez u nizu te nikako ne označava postupak koji izvodimo s GP diodni laserom.

No, krenimo na mitove i istine. Ako ste se ikad raspitivali o laserskom uklanjanju dlačica sigurno ste naišli na sljedeće: “Rado bi otišla na tretman, ali lasersko uklanjanje dlačica je opasno, može uzrokovati opekline, negativno djeluje na plodnost…” i tako unedogled.

Ako ova pitanja nisu jedino što Vas muči oko laserskog uklanjanja dlačica, čitajte dalje i saznajte što je istina, a što mit!

 

Laser za epilaciju

 

MIT: Lasersko uklanjanje dlačica nije moguće izvoditi ljeti.

Istina: Lasersko uklanjanje dlačica moguće je izvoditi ljeti. Ali, trebate paziti da 72 sata prije i poslije tretmana izbjegavate izležavanje na suncu ili boravak u solariju. U slučaju da olako shvatite ovaj savjet, očekuju vas opekotine i blagi ožiljci. Dakle, izbjegavajte izležavanje na suncu, nosite zaštitne kreme i nećete imati nikakvog problema s epilacijom (da, i ovo je točan izraz) tokom ljeta.

MIT: Dovoljan je jedan tretman i riješili ste se dlačica zauvijek

Istina: Ovog trenutka na svijetu NE postoji tretman koji će Vas zauvijek riješiti dlačica. Rast dlačica je uvjetovan prvenstveno genetikom i hormonima te ne postoji tehnologija koja bi zaustavila prirodni rast dlačica. No, određeni period zaista možete biti bez dlačica. Kako se dlačice izvlače direktno iz korijena, za ponovni rast treba im puno više vremena nego kod klasične depilacije. Kada obavite epilaciju, trebat će Vam otprilike mjesec dana za rast novih dlaka, a kod onih kojima dlake ekstremno brzo rastu, moguć je rast nakon 2 tjedna. No, ono što je jako bitno, novoizrasle dlačice neće biti grube i tamne kao prije, dok za glatku kožu tokom cijele godine potrebno je jednostavno održavanje i ponoviti tretman epilacije 2 – 3 puta godišnje.

MIT: Lasersko uklanjanje dlačica može pojačati rast dlačica

Istina: U tom slučaju, ne postoji ćelavac koji si ne bi priuštio tretman laserom. Dakle, tretman GP laserom ne može pojačati rast dlačica. Istina, zabilježeni su slučajevi kada bi nakon tretmana neki pojedinci doživjeli rast dlačica u određenim regijama, no taj broj je ekstremno malen te se pojavljuje isključivo kod osoba s crnom puti.

MIT: Lasersko uklanjanje dlačica nije sigurno

Istina: GP Fast Laser koji mi koristimo u tretmanima predstavlja jedan od najsigurnijih lasera na svijetu. Da li možete doživjeti neugodnosti opasne po vaše zdravlje, ovisi primarno o uređajima koji se koriste te o stručnosti osoblja koje izvodi lasersku depilaciju. Neke klinike i kozmetičkih saloni koriste jeftinije i ne pouzdane lasere, što kod nas nije slučaj. Što se tiče sigurnosti, može se pronaći podatak da lasersko uklanjanje dlačica dovodi do pucanja kapilara, što je potpuno glupost – pucanje kapilara događa se često kod depilacije, a ne kod laserskog uklanjanje dlačica.

EPILACIJA
RE:CUPERA soba za tretmane

 

MIT: Epilacija može uzrokovati neplodnost

Istina: Radijacija je čimbenik koja kod nekih medicinskih zahvata može uzrokovati probleme kod funkcioniranja reproduktivnih organa. No, u slučaju laserskog uklanjanje dlačica, razina radijacije je zanemarivo mala te ne postoji način na koji bi laserske zrake mogle negativno utjecati na plodnost.

MIT: Laser ne može ukloniti male i polegnute dlake

Istina: GP Fast Laser koji koristimo u našem centru nema nikakvih poteškoća s  uklanjanjem dlačica čak do 0.5 mm (depilacija voskom neće moći ukloniti ovako male dlake). Laseri za epilaciju su napravljeni s pokretnim prstima što pomaže uspraviti dlačice i usmjeriti ih direktno u glavu lasera.

MIT: Lasersko uklanjanje dlačica boli!

Istina: Ne! Laseri su dizajnirani tako da kreiraju što manje neugodnosti. Naravno, nema potrebe za generalizacijom. Neke osobe imaju zaista osjetljivu kožu i pojačane receptore boli, pa tijekom epilacije imate osjećaj kao da vas netko bocka oštrim predmetom. Kako je opće poznato da žene imaju veću toleranciju na bol nego muškarci, lasersko uklanjanje dlačica pripadnicama ljepšeg spola neće predstavljati nikakav problem. Preporuka: 48 sati prije dolaska na tretman obrijte se kod kuće – što je manja veličina dlačice, manja je neugoda tijekom tretmana epilacije.

GP laser

MIT: Epilacija je preskupa

Istina: Jedan tretman laserskog uklanjanja dlačica zaista je skuplji od tretmana konvencionalne depilacije. No, ako gledamo kroz prizmu od godinu dana, u kojoj se nećete depilirati svaki tjedan ili dva, laserska depilacija donosi dugoročnu uštedu! Najbolje da sami izračunate koliko godišnje potrošite na depilaciju i taj iznos usporedite s cijenom 10 tretmana laserom na godišnjoj razini. (Neki korisnici su došli do uštede čak od 50%.)

MIT: Tretmani traju jako dugo

Istina: Ako ste po prvi put odlučili isprobati lasersku depilaciju, tretman Vam neće oduzeti više od 30 minuta, dok s druge strane neke procjene govore da ženska osoba u prosjeku provede 80 sati godišnje depilirajući se.

 

Zaključak:

Nadamo se da smo Vam odgovorili na pitanja i nedoumice oko laserskog uklanjanja dlačica. Iako tehnologija laserskog uklanja dlačica postoji od kraja 20. stoljeća, još uvijek su prisutni strahovi i mitovi koji dovode u pitanje sigurnost, efikasnost i razinu (ne)ugode, što činjenice i naše iskustvo izvođenja laserskog uklanjanja dlačica definitivno opovrgavaju.

Cijena tretmana predstavlja “prepreku” kod većine osoba koje se premišljaju oko laserskog uklanjanja dlačica. No, kad promatramo cijenu kroz vremenski okvir od godinu dana, uz metode obročnog plaća, uštede vremena i manje nereda kod klasičnih metoda depilacije, na Vama je da odlučite što je isplativije.

Sigurno će pomoći naša aktualna ponuda koja sadrži čak 6 tretmana regije po izboru (npr. noge, ruke ili leđa) po cijeni od 3000,00 kn i još dodatne pogodnosti poput esencijalne kupke za stopale Margaret Dabbs, VISIA analiza kože lica i dodatne pogodnosti koje možete provjeriti ovdje.

 

Ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja, možete nam se obratiti putem maila recuperaspa@lemeridiensplit.com, na broj 021/500 – 400 ili direktno u našem centru za ljepotu u Podstrani, udaljenog od grada Splita svega nekoliko minuta vožnje.

Leave a Reply