FITNESSJuly 06, 2018

Vježbe za cijelo tijelo

Studio za grupne treninge

Primjeri vježbi za cijelo tijelo uz pomoću TRX-a i težine vlastitog tijela

TRX

1. Čučanj + veslanje: vježba za jačanje mišića nogu i gornjeg dijela tijela s naglaskom na mišiće leđa. 4 serije po 10 – 15 ponavljanja.

2. Sklek + piramida: kompleksna vježba za jačanje prsnih mišića i trbušnih mišića. 4 serije po 8 – 10 ponavljanja.

3. Podizanje kukova: vježba pomoću koje se jačaju mišići lumbalnog dijela leđa, mišići stražnjice i mišići stražnje strane natkoljenice (Hamstrings).

Vježba se može izvoditi izometričnom kontrakcijom ili repetitivnim kontrakcijama. Ako se izvodi kao izometrija tada se radi 3 serije po 20 – 30 sek izdržaja. Ako se rade repeticije onda se rade 3 serije po 10 – 15 ponavljanja.

Kompleksne vježbe s vlastitim tijelom koje su idealne za sagorijevanje masnih naslaga, poznatije kao FAT BURNER vježbe

MARINCI

Kompleksna vježba za cijelo tijelo. Naime, Marinci (Burpee) je vježba koja objedinjuje agilnost, koordinaciju, snagu i izdržljivost. Kako je vježba vrlo jednostavna i obuhvaća bazične pokrete čučanj, sklek i skok, a za njezino izvođenje ne trebamo nikakve rekvizite, pogodna je za izvođenje bilo kada i bilo gdje. Ne treba zaboraviti niti njezinu učinkovitost u svrhu topljenja masnih naslaga…

JUMPING JACK

Složena, višezglobna vježba koja ima niz varijacija izvođenja i dobrobiti za naše tijelo. Može se koristiti kao dio zagrijavanja ali i kao cardio trening. Jumping Jack-s je vježba za cijelo tijelo jer se tijekom njezinog izvođenja uključuje više mišićnih skupina. Izvođenjem Jumping Jack-a potičemo topljenje masnog tkiva i poboljšavamo izdržljivost.

Leave a Reply