@uncategorizedFebruary 25, 2020

Sve što trebate znati o Mikrodermoabraziji

ReviDerm Skin Peeler

Vrijeme čitanja: 5 min 

Što je to Mikrodermoabrazija?

Iza složenog imena koje uključuje riječ abrazija, krije se tretman koji na jedinstven i bezbolan način obnavlja i poboljšava zdravlje kože lica.

Nije tajna da svaka žena želi njegovanu i zdravu kožu. Neprijatelja zdrave kože ne nedostaje– hiperpigmentacija, UV oštećenja, posljedice pušenja, svakodnevna izloženost toksinima i raznim nečistoćama. Sve to dovodi do skupljanja nečistoća u površinskom dijelu kože čije uklanjanje nadilazi kućnu njegu lica.

Tu nastupa mikrodermobrazija. Njezina glavna odlika je postizanje duboke eksfolijacije (uklanjanje mrtvih stanica kože) uz rapidnu obnovu kože; stimulacija proizvodnje prirodnog kolagena te zatezanje i svojevrsni nekirurški lifting lica. Također, stimulira se rast novih zdravih stanica u bazalnom dijelu kože, koje su prirodni “izvor” mladolikog izgleda i svježeg lica.

Prije nastanka tretmana mikrodermoabrazije, eksfolijacija lica izvodila se putem invazivnih metoda kao što su dermoabrazija, kemijski piling i obnova kože laserom. Iako su navedeni tretmani postizali rezultate, oni su bili više rizični te je vrijeme oporavka iznosilo jako dugo.

Srećom, tehnološkim napretkom došlo je do izuma uređaja koji kombinira fine abrazivne vrhove, kristale i vakuum tehnologiju. Upravo takav koristimo u našem centru za zdravlje i ljepotu u sklopu hotela Le Meridien LavEtape tretmana Mikrodermoabrazije uz Ultrazvuk lica možete pogledati u videu ispod.

VIDEO: Njega lica – Kako izgleda tretman Mikrodermoabrazije + Ultrazvuk lica

Duboka eksfolijacija omogućuje penetraciju aktivnih sastojaka u kožu koji se nanose tokom i nakon tretmana u kućnoj njezi. Ako Vas muči umorna, masna ili suha koža, neravnomjerna tekstura/ton kože, začepljene pore ili jednostavno želite zategnuti lice i ukloniti podočnjake nekirurškim postupkom, čitajte dalje jer mikrodermoabrazija može biti idealan tretman za Vas – bili Vi muškarac ili žena. Također, ispod možete pogledati video tretmana mikrodermoabrazije uz Ultrazvuk lica koji smo snimili u našem Re:Cupera centru.

Kako izgleda tretman mikrodermoabrazije?

Mikrodermoabrazija je neinvazivan tretman lica trajanja do 70 minuta. Razlog zašto naša mikrodermoabrazija traje nešto duže nego kod drugih je to što mi koristimo i ultrazvuk, kojemu je glavna namjena omogućiti dubinsku penetraciju aktivnih sastojaka kozmetičkih pripravaka. Ultrazvuk ima dva djelovanja – Anti Age i za Hidrataciju.  Ono što oduševljava je da u bilo kojem slučaju, vrijeme oporavka nakon tretmana mikrodermoabrazije je minimalno.

Da, dobro ste pročitali – nakon obavljenog tretmana odmah možete produžiti na vjenčanje ili zabavu.  No, vratimo se početak tretmana.

Re:Cupera Treatment Room
Izvođenje tretmana u prostorima Re:Cupere

Tretman mikrodermoabrazije započinjemo konzultacijama kojim utvrđujemo Vaše potrebe te procjenjujemo mogućnost ostvarenja Vaših želja. Tu nam pomaže VISIA uređaj za profesionalnu analizu kože lica koja detaljno i trenutačno prikazuje stanje vašeg lica – površinski i ispod površine.

Re:Cupera visia
Izvor: www.canfieldsci.com/imaging-systems/visia-complexion-analysis/

Za sve one koji se odluče na ovaj i bilo koji drugi tretman lica koji se nalazi u našoj ponudi, VISIA analiza lica je potpuno besplatna.

Tretman nastavljamo čisćenjem lica od šminke i nečistoća. Nakon nanošenje losiona za kožu, slijedi centralni dio mikrodermoabrazije – duboka eksfolijacija. Koristeći uređaj ReviDerm Skin Peeler koji sadrži specijalne i medicinski namijenjene fine kristale aluminijevog oksida, uklanja se površinski (mrtvi) sloj kože. On je sastavljen od mrtvih stanica kože (lat. stratum corneum) koji ne daje koži disati te predstavlja „dom“ kožnim nepravilnostima kao što su fine bore i ožiljci od akni. Ispod njih nalazi se zdrava, svježa koža koja nakon eksfolijacije izlazi na vidjelo i idealna je za upijanje aktivnih sastojaka koje nanosimo na kožu.

Sloj koji se nalazi ispod mrtvih stanica kože dodatno se stimulira putem vakuuma, čime se potiče stvaranje kolagena. Upravo to poticanje i stvaranje novog kolagena udahnuti će novi život licu te mu podariti mladoliki izgled.

Također, koristeći Reviderm Skin Peeler koji je prvi uređaj koji sadrži ultrazvuk plitkog djelovanja od 3 i 10 MHz, tretira se zona oko očiju i pospješuje lifting cijelog lica.

Tretman mikrodermoabrazije je veoma jednostavan i relativno kratak. Često se kombinira s ostalim tretmanima lica i pripravcima čime se postiže sinergijski učinak suvremene tehnologije i kozmetike.

Vrijeme oporavka nakon mikrodermoabrazije – ne postoji

Kako se ponašati nakon tretman mikrodermoabrazije? Odgovor je vrlo jednostavan – najnormalnije!

Kako je mikrodermoabrazija neinvazivna i u rijetkim slučajevima može ostaviti crvenilo na licu, vrijeme oporavka službeno ne postoji, dok ćete promjene na Vašem licu osjetiti netom nakon tretmana. Jedina „briga“ koja Vam treba biti nakon tretmana je da maksimalno tri dana nakon izvođenja tretmana izbjegavajte dugotrajni boravak na otvorenom tj. izbjegavajte izloženost sunčevim zrakama.

U tu svrhu preporučuje se nanošenje zaštitne kreme s faktorom. Također, mogu se koristiti kreme koje umiruju i čine kožu hidratiziranom.

Kako je njega nakon tretmana jako jednostavna i ne iziskuje puno vremena, mikrodermoabrazija predstavlja savršen tretman prije vjenčanja, gala večere ili noćnog izlaska.

Iako su rezultati vidljivi nakon prvog tretmana, za maksimalne rezultate preporučuje se izvođenje 4 – 5 tretmana, s pauzom između tretmana koja ovisno od osobe do osobe može trajati između 1 – 4 tjedna.

Kakve rezultate očekivati i za koga je namijenjena mikrodermoabrazija?

Odgovor je više nego jednostavan: svima! Neovisno o tipu kože i godinama.

Tretman mikrodermoabrazije pruža rezultate poput:

  • Omekšavanja finih nepravilnosti te ublažavanja bora
  • Pomaže u izglađivanju grubih tekstura kože
  • Uklanja mrtve stanice kože
  • Smanjuje hiperpigmentaciju, poznatije kao staračke mrlje
  • Pojačava proizvodnju novih stanica
  • Daje sjaj koži

Dodatni benefiti saznaju se nakon 6 ili više tretmana te osim u površinskom sloju, promjene kože nastaju u svim strukturama. Kolagenska vlakna nakon tretmana postaju čvršća, gušća i orijentirana horizontalno.

U nekim slučajevima, tretman mikrodermoabrazije donio bi pozitivne rezultate kod osoba koje boluju od kožnih bolesti poput kuperoza (rosacea).

I za kraj…boli li mikrodermoabrazija?

Ne! Mikrodermoabrazija je bezbolan postupak te ne zahtijeva anestetik bilo koje vrste. Tijekom tretmana na licu možete osjetiti blagi osjećaj topline kao posljedica djelovanja ultrazvuka koji ne prelazi granicu neugode. Neki pacijenti čak uspoređuju ovaj tretman s ugodnom masažom lica.

Nadamo se da smo Vam približili blagotvorni proces koji se krije iza riječi mikrodermoabrazija. Ako imate neke nejasnoće ili pitanja, možete nam se obratiti putem recuperaspa@lemeridiensplit.com, na broj 021/500 400 ili nas jednostavno posjetite u našem centru koji se nalazi u Podstrani (hotel Le Meridien Lav Split), svega nekoliko minuta vožnje od grada Splita.

Leave a Reply