Mitovi i istine oko laserskog uklanjanja dlačica

Epilacija - istna ili laž

Lasersko uklanjanje dlačica, laserska depilacija, epilacija, fotoepilacija… sve su to izrazi koje čujemo od naših korisnika. Iz gore navedenih izraza vidljivo je da postoji svojevrsna konfuzija. U RE:Cuperi koristimo izraz lasersko uklanjanje dlačica, dok izraz fotoepilacija je jedini uljez u nizu te nikako ne označava postupak koji izvodimo s GP diodni laserom.

No, krenimo na mitove i istine. Ako ste se ikad raspitivali o laserskom uklanjanju dlačica sigurno ste naišli na sljedeće: “Rado bi otišla na tretman, ali lasersko uklanjanje dlačica je opasno, može uzrokovati opekline, negativno djeluje na plodnost…” i tako unedogled.

Ako ova pitanja nisu jedino što Vas muči oko laserskog uklanjanja dlačica, čitajte dalje i saznajte što je istina, a što mit!

Laser za epilaciju

Kada, kako i zašto?

MIT: Lasersko uklanjanje dlačica nije moguće izvoditi ljeti.
Istina: Lasersko uklanjanje dlačica moguće je izvoditi ljeti. Ali, trebate paziti da 72 sata prije i poslije tretmana izbjegavate izležavanje na suncu ili boravak u solariju. U slučaju da olako shvatite ovaj savjet, očekuju vas opekotine i blagi ožiljci. Dakle, izbjegavajte izležavanje na suncu, nosite zaštitne kreme i nećete imati nikakvog problema s epilacijom tokom ljeta.

MIT: Dovoljan je jedan tretman i riješili ste se dlačica zauvijek

Istina: Ovog trenutka na svijetu NE postoji tretman koji će Vas zauvijek riješiti dlačica. Rast dlačica je uvjetovan prvenstveno genetikom i hormonima te ne postoji tehnologija koja bi zaustavila prirodni rast dlačica. No, određeni period zaista možete biti bez dlačica. Kako se dlačice izvlače direktno iz korijena, za ponovni rast treba im puno više vremena nego kod klasične depilacije. Kada obavite epilaciju, trebat će Vam otprilike mjesec dana za rast novih dlaka, a kod onih kojima dlake ekstremno brzo rastu, moguć je rast nakon 2 tjedna. No, ono što je jako bitno, novoizrasle dlačice neće biti grube i tamne kao prije. Za glatku kožu tokom cijele godine potrebno je jednostavno održavanje i ponoviti tretman epilacije 2 – 3 puta godišnje.

MIT: Lasersko uklanjanje dlačica može pojačati rast dlačica

Istina: U tom slučaju, ne postoji ćelavac koji si ne bi priuštio tretman laserom. Dakle, tretman GP laserom ne može pojačati rast dlačica. Istina, zabilježeni su slučajevi kada bi nakon tretmana neki pojedinci doživjeli ponovni rast dlačica u određenim regijama, no taj broj je ekstremno malen.

MIT: Lasersko uklanjanje dlačica nije sigurno

Istina: GP Fast Laser koji mi koristimo u tretmanima predstavlja jedan od najsigurnijih lasera na svijetu. Da li možete doživjeti određene neugodnosti, ovisi o uređajima koji se koriste te o stručnosti osoblja koje izvodi epilaciju. Neke klinike i kozmetičkih saloni koriste jeftinije i ne pouzdane lasere, što kod nas nije slučaj. Što se tiče sigurnosti, može se pronaći podatak da lasersko uklanjanje dlačica dovodi do pucanja kapilara, što je potpuno glupost – pucanje kapilara događa se često kod depilacije, a ne kod laserskog uklanjanje dlačica.

EPILACIJA
RE:CUPERA soba za tretmane

Nuspojave?!

MIT: Epilacija može uzrokovati neplodnost

Istina: Radijacija je čimbenik koja kod nekih medicinskih zahvata može uzrokovati probleme kod funkcioniranja reproduktivnih organa. No, u slučaju laserskog uklanjanje dlačica, razina radijacije je zanemarivo mala te ne postoji način na koji bi laserske zrake mogle negativno utjecati na plodnost.

MIT: Laser ne može ukloniti male i polegnute dlake

Istina: GP Fast Laser koji koristimo u našem centru nema nikakvih poteškoća s  uklanjanjem dlačica čak do 0.5 mm (depilacija voskom neće moći ukloniti ovako male dlake). Laseri za epilaciju su napravljeni s pokretnim prstima što pomaže uspraviti dlačice i usmjeriti ih direktno u glavu lasera.

MIT: Lasersko uklanjanje dlačica boli!

Istina: Ne! Laseri su dizajnirani tako da kreiraju što manje neugodnosti. Naravno, nema potrebe za generalizacijom. Neke osobe imaju pojačane receptore boli, pa tijekom epilacije imaju osjećaj kao da ih netko bocka oštrim predmetom. Preporuka: 48 sati prije dolaska na tretman obrijte se kod kuće – što je dlačica kraća, manja je neugoda tijekom tretmana epilacije.

GP laser

Vrijeme i novac

MIT: Epilacija je preskupa

Istina: Jedan tretman laserskog uklanjanja dlačica zaista je skuplji od tretmana konvencionalne depilacije. No, ako gledamo kroz prizmu od godinu dana, u kojoj se nećete depilirati svaki tjedan ili dva, laserska depilacija donosi dugoročnu uštedu!

MIT: Tretmani traju jako dugo

Istina: Ako ste po prvi put odlučili isprobati lasersku depilaciju, tretman Vam neće oduzeti više od 30 minuta. Neke procjene govore da ženska osoba u prosjeku provede 80 sati godišnje depilirajući se.

Zaključak:

Nadamo se da smo Vam odgovorili na pitanja i nedoumice oko laserskog uklanjanja dlačica. Iako tehnologija laserskog uklanja dlačica postoji od kraja 20. stoljeća, još uvijek su prisutni strahovi i mitovi koji dovode u pitanje sigurnost i efikasnost.

Cijena tretmana predstavlja “prepreku” kod većine osoba koje se premišljaju oko laserskog uklanjanja dlačica. No, promislite koliko vremena i novca ulažete svaki mjesec u klasičnu depilaciju.

Sigurno će pomoći naša aktualna ponuda koja sadrži čak 6 tretmana regije po izboru (npr. noge, ruke ili leđa) po cijeni od 5 250 kn koju možete provjeriti ovdje.

Ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja, možete nam se obratiti putem maila recuperaspa@lemeridiensplit.com, na broj 021/500 – 400 ili direktno u našem centru za ljepotu u Podstrani, udaljenog od grada Splita svega nekoliko minuta vožnje.

Leave a Reply